Over mij

Ik ben Jooske Kaal, samen wonend in Almere. In plaats van huisdieren hebben wij tuindieren, namelijk drie kippen.

Verder ben ik afgestudeerd aan de PABO in Almere en ik heb vele jaren werkervaring als leerkracht in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) cluster 3. Naast de PABO heb ik de opleiding Intern Begeleider & Remedial Teacher afgerond en heb ik voordat ik de PABO deed, mijn propedeuse ergotherapie gehaald. Verder ben ik een half jaar naar Ghana geweest om een start te maken met een onderwijsproject. Vanuit mijn verschillende ervaringen ben ik begonnen met een eigen initiatief.

Mijn affiniteit en hart liggen namelijk bij de doelgroep waarmee ik heb gewerkt; kinderen en (jong) volwassenen met een lager IQ en/ of beperking. Wanneer deze (jong) volwassenen klaar zijn op het VSO stroomt een groot deel uit naar dagbesteding. Uit ervaring weet ik dat deze doelgroep hulp nodig heeft bij het onderhouden van wat zij hebben geleerd maar ook dat zij erg leergierig kunnen zijn, als het maar op de juiste manier wordt aangeboden. Als er na hun schooltijd minder uitdagingen zijn op de dagbesteding en /of thuis, gebeurt het vaak dat wat zij hebben geleerd weer snel 'vergeten' wordt. Zo zullen zij minder zelfstandig kunnen zijn in hun dagelijks leven. Dat is zonde! Want daar is jarenlang hard aangewerk samen met school en ouders.

Daarom ben ik Wijzer op maat gestart. Ik bied uitgestroomde (jong) volwassenen, met een beperking en/ of lager IQ, de mogelijkheid om te onderhouden wat zij hebben geleerd op school maar ook om verder te komen daar waar zij zijn gebleven. Niets is zo fijn om zo zelfstandig mogelijk te zijn en je eigen autonomie te behouden en verder te ontwikkelen!