Totale communicatie

We leven in een wereld waarin we hoofdzakelijk communiceren in gesproken taal, denken de meeste mensen. Onze communicatie is echter grotendeels non-verbaal. Onze houding, mimiek, blikrichting en de intonatie waarop we iets zeggen is van veel meer belang dan wát we zeggen. Daarnaast zeggen beelden veelal meer dan woorden en (onbewust)gebaren maken doen we allemaal!
Denk aan het inzetten van pictogrammen, ondersteunende gebaren en tekeningen die de geschreven en gesproken taal ondersteunen.
Totale communicatie betekent dus dat alle middelen die ingezet kunnen worden om communicate tussen mensen soepel te laten verlopen, bewust worden gebruikt.  

Totale communiatie is niet alleen in te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking maar is voor iedereen is deze manier van communicatie van toegevoegde waarde, denk aan kinderen met ADHD, autisme en TOS (taalontwikkelingsstoornis) maar ook jongens hebben hier baat bij.


Maak tijdens een workshop of training kennis met de begrippen binnen de totale communicatie en leer hoe je dit kan toepassen in de klas. Na afloop ga je naar huis met een hoop bagage om de geleerde vaardigheden en inspiratie toe te passen in de groep en om de leeromgeving ‘communicatief vriendelijk’ te maken voor alle kinderen!


Voor meer informatie, mogelijkheden en prijzen kunt u contact opnemen via onderstaande link.